Kadar Caruman Kumpulan Simpanan Pekerja (KWSP) Dinaikkan Kepada 11 Peratus



Berita ini pastinya membuatkan pekerja yang menerima caruman KWSP tersenyum lebar. Tahun lalu (2009) kadar caruman pekerja yang sepatutnya bernilai 11% di turunkan kepada 8%. Kadar caruman sebanyak 8% ni berkuatkuasa selama 2 tahun, bermula dari januari 2009 dan berakhir disember 2010.

Namun untuk tahun hadapan (2011) kadar caruman KWSP baru yang akan berkuatkuasa pada januari 2011, akan dinaikkan semula kepada 11%.


Sebenarnya aku pun tak faham sangat tentang KWSP ni. So maksudnya, kadar potongan gaji untuk disimpan semakin besar la kan?

Baik sangatlah tu, supaya duit simpanan di hari tua nanti pun banyak. Lepas kerja nanti, dah pencen bolehlah dapat duit pencen banyak-banyak kan? Boleh lagi pergi honeymoon untuk kali ke 2.

Berita selanjutnya di Utusan Malaysia Online, Kadar caruman KWSP pekerja 11%


Cara Untuk letak Tweet Button Dalam Blogspot Blog


Sebagai seorang blogger, traffic adalah salah satu element yang menjadi keutamaan dalam berblogging,terutamanya mereka yang ingin menjadikan blog sebagai sumber pendapatan. Dan salah satu cara untuk meningkatkan traffic adalah melalui laman sosial yang ada, seperti twitter dan facebook.

So kali ni, aku nak share sikit cara bagaimana untuk membuat atau meletak twitter button dalam blogspot blog, memandangkan aku menggunakan blogspot sebagai blogging platform. Banyak juga cara yang aku jumpa tapi tidak ada satu pun yang berhasil atau berfungsi dengan baik. Twitter button yang ni berfungsi dengan baik untuk aku, so harapnya berfungsi untuk korang juga.

Ok perkara pertama yang perlu korang buat  untuk meletak Twitter button adalah;

Login ke Dashboard blog. Untuk Dashboard blogspot yang lama, rasanya korang perlu pergi ke layout tab. Tapi untuk updated blogspot dashboard, korang pergi ke

1.    Tab “Design”
2.    Pergi ke “Edit HTML”
3.    Tick pada “Expand Widget Templates”

Selepas itu, part yang penting, Cari kod ini,

<div class='post-body entry-content'>

Atau ini

<data:post.body/> 

Atau ini

<div class='post-footer'>


Selepas itu, sila copy kod di bawah ni dan tukarkan kod warna merah kepada profile name twitter korang.Dan kod warna ungu kepada button style yang korang nak. Contoh button,

vertical 

None

<div style='float:left;padding:4px;'>
<script>
var tweet = {url : " <data:post.url/>", count: "horizontal", via: "kyuubi_85", text: " <data:post.title/>" }</script> <script src='http://orkut-share.googlecode.com/svn/trunk/tweet.js'/> </div>

Kyuubi_85 adalah profile name aku. Kalau korang berminat nak add, silakan. Fungsi meletakkan profile name ialah, bila ada orang yang share post korang kat twitter, secara tidak langsung, tweet tu akan mention korang, macam aku, @kyuubi_85. 
 
Untuk Button tu kelihatan seperti yang ada dalam blog ni, korang boleh paste Sebelum kod ini

<div class='post-body entry-content'>

Hasilnya kelihatan seperti gambar dibawah


Kalau korang nak Twitter button tu menyempit kat sebelah ayat pertama entry, korang boleh paste kode tersebut selepas kod ni

<div class='post-body entry-content'>

Atau sebelum kod ni
<data:post.body/> 

Hasilnya akan kelihatan seperti ini,




Dan kalau korang nak button tu berada dibawah selepas entry, sila paste kod selepas kod ni

<div class='post-footer'>

Hasilnya akan kelihatan seperti ini,


Sebagai ingatan, sila backup template anda sebelum mencuba tutorial ini. Takut kalau anda benda yang tidak diingini berlaku pada blog korang.

Diharap tutorial ni dapat membantu. Sebarang pertanyaan atau penambahan sila bagitau ok. Tutorial ni di copy dan diubahsuai dari Official Tweet Buttons for websites, Blogger and WordPress

++Sila ambil perhatian bahawa hasil dari tutorial ini mungkin berbeza sedikit bergantung kepada blogger template yang korang guna.

Salam Aidiladha, Cuti Dan Pendatang


Salam Aidilaadha kepada semua yang membaca blog ini, rakan-rakan alam maya dan semua yang tersesat ke blog ini. Semoga di hari yang mulia ni kita semua mendapat berkat dan dapat lebih memahami erti sebuah pengorbanan.

Dan sempena Aidiladha ni, rasanya seluruh negara cuti. Maka bercutilah sekalian warga Malaysia, baik penduduk tempatan mahupun bangsa asing yang ada disini.

Sempena Aidiladha ni juga, aku pun bergerak lah jalan-jalan tengok tempat orang. Dan tempat yang dituju, Masjid Jamek. Sorry takde gambar kat sini, aku takde bawa pun kamera sebab aku memang tak memiliki kamera. haha. Tak guna punya blogger takde kamera. Blog pun nampak macam sunyi sepi tanpa gambar kan? So ni masuk wishlist untuk tahun baru nanti. hik3

So, bila aku sampai kat Masjid Jamek, to my surprise, Gila banyaknya muka bukan local! Heh, nak tanya koranglah, memang tempat tu tiap hari penuh dengan bangsa lain ke? Aku bukan asal sini, so tak tahu sangat dengan keadaan sini.

Dari hujung jalan sampai ke hujung yang satu lagi, muka yang jarang aku nampak aja yang ada. dan penuh sesak! banyak beratus ratus kot orang kat tempat tu. Huh sampai aku pun pening jalan kat tempat tu.

Kesimpulan yang aku buat, Kuala Lumpur negeri maju yang sangat sibuk dan sesak dengan lautan manusia. Not my place.


Filem Rapunzel : A Tangled Tale (2010)


Masih ingat lagi tak zaman kanak-kanak dulu? Masa masih budak sekolah. Zaman masih manda di sungai beramai-ramai sambil telanjang bulat tanpa memakai seutas benang?

Kalau korang masih ingat, mesti ingat juga dengan cerita Rapunzel. Siapa yang tak pernah baca buku cerita Rapunzel? Serius aku minat buku cerita ni di zaman kanak-kanak aku. Jangan tanya kenapa.

Ok, di zaman yang dah moden ni, akhirnya cerita Rapunzel, si gadis yang ada rambut panjang tu dibawa ke layar filem. Buku cerita ni dah diadaptasi menjadi sebuah filem yang bertajuk, Rapunzel : A Tangled Tale arahan Nathan Greno dan Byron Howard Pernah dengar nama diorang tak? Sorry aku tak pernah dengar. Tak famous kot. heh

Untuk informasi, sebenarnya filem ni belum lagi ditayangkan di pawagam di Malaysia. Tarikh tayangan filem Rapunzel adalah pada 25 November 2010 untuk Malaysia sahaja.

 [ gambar ]

Filem Animasi, Rapunzae ni dibintangi disuarai oleh Mandy Moore, Zachary Levi and Donna Murphy. Nama ni pula kenal tak? Aku kenal Mandy Moore saja. Heh! Fail!

Sedikit sinopsis filem tangled ni, ianya mengisahkan seorang puteri yang berambut panjang bernama Rapunzel yang menghabiskan seluruh hidupnya tinggal dalam sebuah menara. Namun pada suatu ketika, dia jatuh cinta dengan seorang pencuri. Dan bermulalah pengembaraan si Rapunzel ke dunia luar yang penuh dengan dugaan dan cabaran.

Macam best pula cerita ni. Dulu aku baca dalam buku saja. Sekarang dah jadi filem pula. Huh! Rasa nak tengok pula movie ni. Trailer pun aku dah terjah. Macam ada elemen lawak sikit nih. Best!
Ok, yang belum tengok trailer filem ni, jom ramai-ramai terjah trailer Rapunzel ni!



Ingatan Pada Semua, Sayangi Wanita! Jom belajar apa yang boleh dilakukan untuk pesakit kanser servik


Anda Diberi Pilihan Samaada anda Tekan Suka, Kongsi Atau Bunyi Macam Burung


Perubahan kearah suatu kebaikan adalah amat dimestikan. Betul atau salah? Itu hak korang untuk tentukannya.

Bagi aku, aku cuba untuk berubah kepada yang lebih baik setiap hari sebab aku ni sukakan suatu yang sempurna; Sempurna atas definisi aku sendirilah.

Blog ini misalnya dah jadi salah 1 rutin harian aku. Kalau tak update setiap jam, mesti update paling kurang pun sekali. Apa yang kurang dari 1 tapi bukan kosong? Ngehehehe

So untuk berubah seiringan dengan zaman ini dan memberi anda lebih pilihan, kepada mereka yang baca blog ni, aku dah sediakan 3 pilihan untuk korang. Errkk, bukan 3 tapi 4 tindakan yang korang boleh buat.




4 pilihan itu adalah sila tekan suka kalau anda suka dengan artikel yang aku terbitkan, sila tekan kongsi kalau korang nak rakan-rakan muka buku korang baca artikel yang aku terbitkan dan sila tekan bunyi burung jika korang nak rakan-rakan bunyi burung korang baca artikel yang diterbitkan.

Dan pilihan terakhir ialah jangan buat apa-apa. haha

Aku rasa macam pelik pula aku susun 3 aplikasi tu macam tu. Korang rasa ok ke?


Billionaire Richard Branson Jadi Pramugari Airasia?


Anda kenal tak dengan Richard Branson? Sorry, tapi sebelum ni aku memang tak kenal dengan Richard Branson ni. Tapi tadi selak-selak mStar online, terbaca pula berita Pemilik Virgin Atlantic Bakal Jadi 'Pramugari' AirAsia. Kenapa pula Richard Branson nak jadi pramugari Airasia, jadi berita yang hangat?

So dengan pantasnya jari jemari yang seksi ini menari-menari balet atas papan kekunci Laptop Acer 4310 dengan intel® Celeron® M processor 530 dengan keupayaan kuasa kuda 1.73GHz. So to my surprise, Richard Branson adalah 212th richest person in the world menurut Forbes!!


Jadi kenapa seorang Bilionaire macam dia nak jadi pramugari syarikat penerbangan tambang murah Airasia pula?

Sebenarnya kejadian ini bermula disebabkan cabar mencabar tokoh korporat yang juga CEO Airasia, Datuk Seri Tony Fernandes dan juga Sir Richard Branson. Tony Fernandes yang menerajui pasukan F1 1Malaysia-Lotus mencabar Sir Richard Branson yang menerajui Formula Satu (F1) Virgin Racing.

Andai pasukan F1 1 Malaysia-Lotus kalah kepada Formula Satu (F1) Virgin Racing, Datuk Tony Fernandes akan bekerja sebagai pramugari Virgin Atlantic dan sebaliknya.

Lawak lah diorang ni. Apapun motif main macam tu? Aku tak tahu. Diorang aja yang tahu.

[ Gambar ]

Gambar Sir Richard dalam pakaian pramugari Airasia. Apa pendapat korang? Aku? No komen


Seluar Jeans 5 Tahunku Ditamatkan Riwayat


Sudah menjadi lumrah kehidupan, yang hidup pasti pergi dan yang masih bernafas meneruskan kehidupan. Dan sepeniggalan pada yang pergi, pasti akan ada yang baru, lahir ke dunia yang fana ini. Mungkin ramai yang tak sedar, kehidupan di dunia ini silih berganti.

Hari ini adalah hari membersihkan bilik kediaman kolej aku. yeay! Sebab beberapa hari lagi aku akan balik rumah. Memandangkan rumah jauh, bukan macam korang. 1 langkah saja dah sampai rumah. Aku terpaksa meredah lautan api manusia, berenang merentasi laut cina selatan. Ceh!

Dan terpaksa den mengurangkan beban lebih. Dan yang menjadi mangsa adalah seluar jeans aku yang berusia 5 tahun. Huh. aku masih sayangkan seluar tu walaupun dah lusuh.


Dah buruk kan? Lubang sana sini. Tapi ni seluar jeans pertama aku beli dengan duit hasil kerja aku yang pertama! Memang lah aku sayang. Tapi sebab ianya dah lusuh dan rasa sempit pula. Aku putuskan untuk menamatkan riwayat si seluar ni kat dalam tong sampah.




Masa seluar ni dibeli, badan aku masih kurus semacam. Sampaikan member aku masa tu panggil aku si kurus. Memang sangat lah kurus. Bila aja pakai seluar ni, mesti nak cari tali pinggang. Kalau tak, masa kau jalan, tiba-tiba aja seluar ni jatuh. haha. Terbogel lah aku nanti!

Tapi sekarang dah berisi sikit, seluar ni pun dah sempit semacam. Haha. Ianya menampakkan punggung ku yang seksi bila memakainya! Auuwww!

Begitulah berakhirnya riwayat sehelai seluar. Tamatlah riwayat seluar ni selepas 5 tahun berkhidmat dengan aku menutup segala bahagian yang perlu ditutup di badanku ni. Nampak macam dah tak berguna kan.

Hidup kita, jangan jadikan macam seluar ni. Bila aja sampai masanya, ianya dicampakkan ke dalam tong sampah. Jadilah kita insan yang berguna pada agama, bangsa dan negara.

Suatu hari nanti bila sampai masanya kita meninggalkan dunia yang fana ini, kita akan di ingat dan disanjung atas apa yang kita lakukan, bukan dihina dan dikeji atas apa pernuatan kita.

Aku Ketagih Makan Tom Yam Potek!


Dalam dunia ni, ada saja benda pelik-pelik. Nama memang pelik tapi bila tengok,

"ah benda biasa aja"

Siapa kenal Tom Yam Potek? Kalau peminat Tomyam sejati, sure kenal kot. Aku bukanlah peminat Tomyam sejati. Sepanjang hidup tak pernah makan Tomyam. Sebabnya? Aku prejudis dengan Tomyam. Muka nampak macam,

"eh, bukan ada benda special sangat pun"

Ceh! Kau nak special aja dalam hidup. Tak pernah nak merasa benda yang biasa-biasa aja. Padahal hidup pun biasa-biasa aja.

Hari tu aku menendang bertandang tempat akak Sumijelly punya blog. Heh riuh sekampung dia khabarkan apa itu tomyam potek. Aku memang tak kenal pun benda tu. heh. Bila dikhabarkan baru aku faham.

"Oo, Tomyam Potek tu Tomyam yang ada banyak jenis lauk, ada udang, ada entah apa benda lagi"

Baru tau. haha. So petang tu, aku pi la cari gerai jual Tomyam. haha. Tapi yang diorang bagi nama kat sana bukan Tomyam Potek tapi Tomyam campur. heh. Apa ajalah, janji Tomyam. Dan bila aku rasa? Ko tau tak? Menyesal aku tak makan dari dulu! Sedap yang amat! haha

 [ Gambar ]

Lepas makan malam tu, esok petangnya aku datang lagi. Beli Tomyam. Esoknya, aku datang lagi untuk kali ke 3. Bila aku datang, baru aja aku sampai depan gerai tu, akak yang jaga tempat tu kata kat aku'

"Ooo dik, nak beli Tomyam ye"

Haha. Akak tu macam tau-tau aja. haha. Siap dia kenal muka aku lagi. Cis. Malu juga lah. Tapi sebab kehendak perut yang tak boleh blah  ni. Tebalkan aja muka. Dengan selamba aja aku jawab kat akak tu,
"ya kak"

ngehehe

Harga Tiket Wayang Harry Potter And The Deathly Hallows


Memandangkan filem Siri Harry Potter ke 7Harry Potter And The Deathly Hallows akan ditayangkan di pawagam. So sini ada beberapa informasi tentang harga tiket untuk filem ni bagi panggung wayang Golden Screen Cinema, GSC di seluruh negara. Lagipun, ada beberapa orang yang nak cari harga tiket untuk filem Harry Potter ke 7, Harry Potter And The Deathly Hallows. Semangat betul korang ye nak tengok filem ni.

Ok, ini adalah harga tiket untuk panggung Golden Screen Cinema untuk seluruh negara. Harga tiket ni bukan sahaja untuk filem Harry Potter Sahaja tapi juga untuk filem-filem berikut yang akan ditayangkan tak lama lagi di Malaysia. Jom layan...

Harry Potter And The Deathly Hallows - Part 1
Rapunzel: A Tangled Tale
The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader
Tron Legacy
Gulliver's Travels

Klik untuk besarkan

Harga dipaparkan berdasarkan matawang ringgit. Dipetik dari laman web Golden Screen Cinema.

Celcom Bring You The New Blackberry Torch 9800!


Adakah anda seorang peminat telefon pintar atau dalam bahasa lainnya, smartphone? Kalau ya, adakah anda tahu bahawa Celcom telah melancarkan telefon pintar,  Blackberry terbaru, Blackberry Torch 9800?



Kalau korang tak tahu lagi, Celcom dengan Rasminya telahpun  melancarkan Blackberry Torch 9800 pada 29 oktober yang lalu di Bukit Bintang Entrance, Pavilion KL.


 

Dan pada pelancaran itu, fuh! Memang gila ah Celcom ni. Korang tahu??  Tak tahu?? Ke buat-buat tak tahu??

It’s a One day crazy sale beb! Betul-betul gila!


 

Pada pelancaran tu, korang boleh memiliki Celcom Blackberry Torch dengan harga RM8 bila korang signup dengan Celcom Exec or Celcom Biz plans! Only That Day beb! Percaya tak!

1st 10 pelanggan boleh memiliki celcom blackberry torch dengan hanya RM8!
Next 100 pelanggan bayar RM488!
100 pelanggan seterusnya pulak bayar RM888!

Betul gila tak? Sebab tulah si monyet tekanan tak dapat datang pelancaran tu! Aku menyesal tak datang pelancaran tu! Menyesal gila ah! Siapa nak bagi korang Blackberry Dengan harga RM8??!! Korang boleh dapat dari Celcom saja. huh

Tapi, jangan gusar, jangan bimbang! Masih ada peluang lagi nak pakai Blackberry dari Celcom yang seksi ni mengalahkan wanita paling seksi di dunia ni. Heh siapa yang tak nak dengan blackberry ni kan?

Dengan Kamera 5MP,  ada pula 11 photo modes. Bangun pagi, terus tangkap gambar pun boleh. Memang sure taik mata korang terang saja dalam gambar tu.


Hah! Korang tekanan sebab tak dapat online twitter dan facebook sebab takde internet? Tak dapat tuai tanaman kat Farmville? Kini tidak lagi! Dengan Blackberry ni, ada fungsi facebook, twitter dan banyak lagi laman social yang lain! You name it!

Dan sudah pastinya dengan saiz memory 8GB yang boleh upgrade ke 32GB. Lain hari tak payah bawa ke hulu ke hilir mp3 player ke. Tak payah pakai laptop. Segalanya ada disini! 32GB? Siap boleh simpan movie.

Pada siapa-siapa yang terlepas peluang untuk datang pelancaran ni, bolehlah terjah  mana-mana celcom blue cube outlet di seluruh Negara untuk dapatkan Blackberry ni. Daftar dengan celcom exec 50 atau biz atau mana-mana plan celcom yang korang suka.


Hah, inilah plan yang ada untuk dipilih. Murahkan? Pilih jangan tak pilih. Bak kata Celcom, segalanya di tangan anda, betul tak?  Berbaloi lah kan demi Blackberry yang seksi itu. Korang tak puas hati lagi dengan plan ni? Kalau nak lebih lagi, sila terjah plan Blackberry dengan celcom ni.

Best pakai Celcom Exec ni, dengan hanya 15 sen seminit untuk panggilan ke semua nombor, memang jimatlah. Jadi Siapa yang perlu selalu contact orang guna phone, memang plan ni sangat sesuai la dengan korang.


Daftar dengan Celcom, dan pasti korang dapat banyak manfaatnya. Tak percaya? Cubalah! Dah cuba pasti nak lagi. :)

Review : Mozilla Firefox Yang Bermasalah


Firefox merupakan salah satu web browser yang terkenal selain dari Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Opera dan banyak lagi web Browser lain. Sebenarnya dulu, sebelum aku kenal dengan Web Browser lain, Internet Explorer adalah program yang selalu aku gunakan untuk melayari internet. Namun Selepas mengenali Firefox, rasa best pula pakai firefox ni.

Selepas bertahun menggunakan Firefox, hingga pada hari ni, dah 5 tahun aku stick dengan Firefox. Kenapa? Sebab memang best nak guna. Dulu, versi awal Internet Explorer sangat lembab, dan sebab itulah aku tak guna Internet Explorer dan tukar kepada Firefox yang pada masa tu memang tip top performance dia. Lagi satu, dengan add-ons yang boleh diinstal, memang best.



Update terkini, Firefox mempunyai lebih dari 5000 adds on yang boleh dipilih! So memang sangat kaya dengan Adds on Firefox ni.

Tapi sejak akhir-akhir ni Firefox memberi masalah pada aku. Firefor versi 3.6.12 adalah versi terbaru Firefox. Dan sebagai pengguna Firefox yang setia dari dulu, aku menunjukkan kesetiaan ku pada Firefox dengan mengupdate kepada versi terbaru.

Namun, selepas mengupdate kepada versi terbaru, Mozilla Firefoz sering saja crash! Bila dia dah mula lembab tu menunjukkan tak lama lagi akan tertutup dengan sendirinya.

Bila aku bagitau dengan member seorang ni, korang tau tak? Dia dengan bengangnya bagi kata kat aku,

"FF is suck, king of crashes!"

heh. Sebelum ni ok aja. Tapi bila dah update versi terbaru, rasa macam nak tumbuk aja developer firefox ni. Aku terfikir nak tukar kepada web browser yang lain, tapi dalam masa terdekat ni, aku tak tahu nak guna yang mana satu. Setiap satu ada kebaikannya.

Kata orang, Internet Explorer versi 9 adalah superfast. Tapi bila aku cek, versi IE 9 hanya available untuk window 7 dan window vista service pack 2.

Susah juga nak pilih benda lain ni kalau dah terbiasa yang lama tu. Mungkinkah aku akan stick dengan firefox kerana firefox ada gadis sexy?

[ Gambar ]

Ataukah aku akan guna Internet Explorer sebab Internet Explorer kuat macam Superman?

[ Gambar ]

Tunggu dan lihat dululah. Kalau aku dah tak tahan dengan perangai firefox ni. Pasti kutukar kepada web browser yang lain. heh

Heh. sudahlah cerita musang ni, jom dengar lagu diorang ni best ke tak. Nak undi pun boleh. Dan jangan lupa RM2.4 juta dari CIMB untuk dimenangi!


Quote Of The Day - Love


A very good advise to those who are in love and never have the courage to express their feeling.


Don't Wait To Show Those Special Person The way You Feel,

Tomorrow Could Be Too Late~


Identiti Blogger Hilang? Jom Cari Bersama Saya


Baru hari ni nak jawab. Jawab jangan tak jawab. Orang dah tag, mestila kena jawab kan?

Aku ditag oleh si pembebel jalanan yang kuat bebel ni. Dah lama sebenarnya. Adalah dalam beberapa hari. Dan memandangkan exam aku pun dah habis, so ada masa nak jawab tag. Siapa-siapa yang sudi nak tag si Blogger 20 Sen ni, sekaranglah masanya! Aku dah free sekarang ni. :)


"Once you have been tag , you are supposed to write a note with 25 random things , facts , or goal about you . In the end , choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you , its because I want to know you more."

So, maknanya, aku kena tulis 25 benda tentang diri aku? Baiklah. Jom berkenalan dengan Blogger 20 Sen bersama saya. hik3

1. Aku adalah kyuubi. Aku suka nama ni pilih nama ni sebenarnya sebab aku peminat kipas susah mati Gempak naruto. Kyuubi adalah salah 1 karakter dalam naruto tu.

2.Aku asal Sabah. Tapi sekarang duduk Shah Alam sebab Sambung Study. Kalau tak pasal study, memang sure aku tak datang sini.

3.Belajar kat UiTM Shah alam dalam jurusan kejuruteraan kimia. Tapi aku tak tau benda kimia-kimia dan jurutera semua ni. Aku hanya tahu makan dan tidur. ahaks!

4.Aku sebenarnya minat Biologi dan Business, tapi entah kenapa diorang bagi aku Engineering. huhu pecah kepala den nak study benda yag tak biasa ni. huhu

5.Anak ke 2 dari 6 adik beradik. Dan yang sedihnya, adik beradik aku takde perempuan. Semua lelaki. huhu. Maksudnya aku ni kira sulunglah juga.

6.Tarikh lahir 19 april. Birthday aku dah lepas, so tahun depan jangan lupa bagi hadiah. haha

7.Seorang yang sangat penyabar. Tapi dalam dok sabar tu tahan aja lah korang dengan bebelan aku. hahaha

8.Seorang yang simple. Tak suka hidup yang sibuk dan sesuatu yang complicated. Life is simple baru best!

9.Tak suka bergaya sangat. Kadang nampak selekeh pun ada. haha. Tapi? Ada aku kesah? Haha

10.Suka makan. Memang bab makan selalu aja menghabiskan duit aku. Bila ada duit, makan aja kerja. Ko tak nampak pun duit aku hilang kemana. Sebab semua hilang untuk makanan. haha

11.Walaupun Kuat makan, tapi badan tetap macam lidi. Jangan percaya kalau si Gadis Innocent kata aku gemuk. haha. Innocent ke bebeh? :P

12.Minat dengan fotography. Aku suka ambil gambar. Cita-cita nak beli DSLR. Tapi entah bila kesapaian hasrat di hati ni.

13.Sangat kuat tidur. Rekod tidur aku adalah selama 14 jam tak bangun-bangun. Korang nak lawan ke?

14.Aku juga seorang pencinta alam. hehe. Tak caya? Sudah! :P

15.Aku seorang lelaki tulen ok. Jangan hairan kalau korang tiba-tiba jumpa aku pakai baju warna pink atau merah jambu. Sebab aku memang suka pakai merah jambu. haha

16.Dalam menulis blog, pernah ada orang anggap aku perempuan. Mungkin sebab dulu, nama blog ni everything beautiful. Nampak macam wanita sangat ke?

17.Bercita-cita nak ke jepun atau korea. Aku nak tengok bunga sakura!

18.Seorang yang jiwang. Mungkin. Tapi aku takan dengan senang menunjukkan kejiwangan itu pada sembarangan orang. hik3

19.Teringin nak pakai telefon tangan Blackberry. hihi. Tapi aku ni bukan banyak duit sangat. huhu

20.Lepas habis study ni, aku harap dapat kerja dengan gaji besar. Nak bagi hidup mak ayah aku senang. Kalau bukan diorang, aku takan sambung study. Cukuplah dengan diploma yang aku ada.

21.Seorang yang berfikiran lain dari yang lain kot. Sebab idea aku ni kadang-kadang gila sikit. haha

22.Menulis blog ni, aku teringin nak tukar ke Wordpress self hosted. Tapi tunggulah nuffnang bagi aku duit baru aku tukar. hik3

23.aku macam dah takde idea ni.

24.Mata pun dah ngantuk. Penat kot. haha

25.Masa ku tulis entri ni, aku baru siap makan nasi lemak. haha

Hah! Dah siap! hahaha. so pembebel Jalanan? Ok tak Assignment ni? Boleh dapat A tak?

Ok sekarang kerja untuk tag orang pulak. Hmm, nak siapa ekk? Ok seperti biasa, jom tag orang bersama saya!


Yatrehayati@ Gadis Innocent Korang gi baca blog dia ni. Innocent sangat ke? haha
Rasanya itu saja kot aku nak tag. Kalau siapa-siapa yang nak buat tag ni pun boleh juga. Dipersilakan. Kepada yang kena tag ni. Kalau nak buat silakan, kalau tak pun tak apa juga.

Cuak ke bebeh komen bebeh! haha!

Tempah Tiket Sekarang Untuk Filem Harry Potter and the Deathly Hallows!


Akhirnya, Sequel filem Harry Potter, Harry Potter And The Deathly Hallows yang dinanti-nantikan  akan menemui peminatnya di Malaysia pada minggu depan! Filem ini dijadualkan untuk ditayangkan di Malaysia pada 18 November 2010. Namun producer filem tersebut, Warner Bross dijangkakan mengubah jadual tayangan sehari lebih awal iaitu pada 17 November 2010 untuk Malaysia dan Singapore.


Manakala untuk seluruh Asia Tenggara Pula, peminat filem ni boleh menonton filem ni bermula pada 19 November 2010.

Rasanya tak sabar menunggu 17 November ni kan? Aku pun tak sabar nak tengok.Entah dah macamana lakonan diorang ni. Semua dah semakin dewasa. Dengan si Hermione yang semakin cantik dan seksi. Seksi ke dai nanti dalam filem ni nanti? Sama-sama kita nantikan.

So, sesiapa yang tak sabar nak tengok Filem Harry Potter ni, warga Malaysia boleh menempah tiket untuk filam Harry Potter ni di panggung GSC dan juga TGV manakala untuk warga singapore yang tak sabar nak dapatkan tiket boleh menempah tiket di semua panggung wayang negara itu.

Filem  ni sebenarnya dipecahkan kepada 2 bahagian. Mungkin panjang sangat kot filem ni. Bahagian pertama yang akan ditayangkan pada 17 November ni. Manakala bahagian ke 2 pula akan ditayangkan 6 bulan kemudian.

Jadi, siapa yang nak tengok dulu sedutan filem ni, boleh tengok kat Harry Potter And The Deathly Hallow


Lagu Teman By The Lion Story Ft Zahidah Best!


Siapa pernah dengar nama The Lion Story? Maaflah, aku tak pernah dengar nama The Lion Story sebelum ni. Tapi lepas aku menendang bertandang di blog hans tadi, terpesona aku dengan lagu background blog si hans tu. Yalah kan, kadang tu bila masuk blog dengan lagu yang tak boleh aku terima, memang aku terus cari player dan tekan stop atau pause. Tapi lagu yang dia pasang tu best! So layan sajalah. Dan bila ku godek-godek, rupanya, lagu tu adalah lagu teman nyanyian The Lion Story Ft Zahidah.

Aku tak pernah seumur hidup aku dengar nama diorang ni. The Lions Sory.. errk, Story? Korang pula? Dah pernah dengar ke lagu teman ni? Meh sni layan dulu lagu youtube ni dulu.

 

Best lagu ni kan? Dengan lirik yang begitu bermakna. Ditambah pula dengan susunan muzik yang enak. Eh? Muzik enak ke? Macam makan kek yang enak dan minum jus epal macam cik epal yang enak. errkk? Sorry, jus epal yang enak ok. Korang jangan nak fikir lain pula daa.

First time dengar, terus luluh jantungku. haha. Masa entri ni ditulis, dah lebih 10 kali aku dengar lagu ni tapi masih juga tak bosan. Samalah dengan kes lagu Pegang Tanganku si Maher Zein tu.

Apa pendapat korang pula? Adakah korang menyampah atau, erk.. Best jugak lagu ni..

Siapa yang berminat nak dapatkan lagu ni, boleh Download Lagu Teman by The Lion Story Ft Zahidah ni.

Hep Hep Hooray!


Akhirnya penantian berminggu-minggu berakhir jua. Peperiksaan aku dah berakhir! Hep Hep Hooray! Segala tekanan perasaan dan perasaan tak sedap hati dah hilang. heh. Exam dah habis kan, so memang sure hati jadi tenang even masih takut-takut kalau gagal. hahaha. Lumrah alam.

Dalam seminggu ni aku masih berkampung kat kolej. Den terpaksa berkampung disini sebabnya flight aku nak balik sabah ada seminggu lagi. Cet! Nak balik awal pulak tiket mahal. Ni terpaksa aku ambil tiket murah sikit. Jimat budget. hehe. So alamatnya terpaksa berkampung lagi. Orang lain dah makan tidur kat rumah. Aku masi lagi disini merenung nasib diri. Oh tidak!


Student yang dah bercuti, wa nak nasihatkan korang. Kalau dah stay kat rumah tu, jaga kesihatan. Tidur cukup-cukup sebab next sem nak kena perah lagi tenaga batin nak study. haha. Dan jaga makan okeh?? Aku takut lak next sem, dah tak kenal tengok muka korang. Dah jadi ala-ala gambar budak kat atas tu. haha

Selalunya, aduan jadi comel macam budak tu aku terima dari member-member wanita aku. heh. Tulah korang, silalah ringan-ringankan tangan tu buat kerja rumah. tolong masak kat dapur, bersihkan rumah ke. Kan ok? Berbakti sikit kat orang tua. heh. Jangan asyik tidur, makan, online, merayau bila member ajak jalan. haha. Biar aku aja yang buat semua tu. haha

Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) Fazley Palsu?


Terkejut aku bila baca berita online tadi bila bahawa sebenarnya Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) Fazley adalah palsu. Perbadanan Penyiaran British (BBC) mendedahkan bahawa kelayakan akademik penyanyi Fazley, Pengarah Eksekutif, Fazley International College (FIC) adalah palsu.


Berikutan dengan pendedahan itu, Fazley meletakkan jawatannya sebagai Pengarah Eksekutif Fazley International College untuk menjaga reputasi kolej tersebut.

Namun apa yang menarik, sebenarnya Fazley mendapat Ijazah tersebut daripada sebuah University Antarabangsa Irish, European Business School yang didakwa sebagai palsu.

Kesian kat Fazley. Atas kesalahan orang lain, dia pula yang terpaksa menanggung akibatnya. So, kepada kita semua, pastikan dulu tempat kita menuntut tu diiktiraf atau tidak. Palsu atau tidak. Kalau tak, jadilah macam si Fazley ni.

Banyak juga kes dalam negara ni dimana lepas habis belajar, tak dapat buat konvokesyen sebab kursus tu tak diiktiraf. So, sia-sia sajalah belajar penat-penat habiskan duit beribu, tapi hasilnya? Buang masa, tenaga dan duit saja.

Quote Of The Day




Don't walk in front of me, I may not follow;

Don't walk behind me, I may not lead;

But walk beside me, and just be my friend~


Aku Masih Disini


Aku masih disini, melalui lorong-lorong gelap yang sepi. Melalui hari-hari mendatang keseorangan. Roomate aku dah balik, orang sebelah bilik aku dah balik. Kini aku hanya bertemankan kepekatan malam yang dingin. Buku-buku dan nota ulangkaji. Keseorangan. Oh Tidak!

Aku rindu tanah tumpah darahku. Sebab masa mak aku lahirkan aku, bukan disini, tempat lahir aku kat Sabah. Ini Shah Alam, kota metropolitan yang tak pernah ku kenali. Penuh dengan orang asing dalam hidup aku. Dan mungkin, sedikit demi sedikit aku  mengenali kota ini. Namun tempat asal adalah yang terbaik!

Kini peperiksaan berbaki 1 kertas sahaja lagi. Namun hati melonjak-lonjak ingin balik. Menghirup udara segar dan nyaman kat kampung aku. Walau tak senyaman dan tak sesegar dulu dek arus pembangunan yang tiada henti. Tanpa kawalan!


Nak melihat wajah emak, ayah, adik-adik aku. Walau aku tak pernah tunjukkan kasih aku pada diorang secara terang-terangan, aku tetap sayangkan diorang lebih dari yang lain.

Rindukan bantal busuk kat rumah, rindukan kucing kat rumah. Entah dah macamana si kucing kat rumah. Makin gemuk ke tak. Sebelum aku pergi, si kucing makin berumur dan makin malas. Dah tua agaknya dia tu. Lagipun dah lama dia bersama dengan kami. Mungkin dah 10 tahun kot.

Entah anak buah aku yang nakal tu dah macamana. Makin nakal ke tak. Entah anak buah aku yang baru lahir hari tu dah keluar gigi ke tak. Aku dah tak sabar nak balik.

Untuk yang terakhir ini, aku akan cuba buat yang terbaik, walau aku tahu kemampuan aku, tapi aku akan tetap mencuba. Walaupun mood dah terpesong sikit, disebabkan diorang yang lain dah nak balik, aku akan tetap kuat. Teguh berdiri di landasan yang aku ciptakan untuk aku lalui.

Ezlynn Kahwin 11.11.11


Kalau saja aku sebut Ezlynn, pasti semua orang kenal dengan penyanyi yang popular ni. Kalau dah popular macam tu siapa tak kenal kan? Kalau macam aku ni, mana ada orang yang kenal. Mak bapa aku saja yang kenal kot.

Ok, kita balik dengan cerita si Ezlynn, dikhabarkan Ezlynn atau nama sebenarnya Azline binti Ariffin akan berkhawin pada tahun depan iaitu pada 11.11.11. Wah nampak gaya dia pun bertarung nak kahwin pada tarikh yang glamour gitu kan? Tahun 2010 ni, ramai saja yang buat majlis kahwin glamour pada tarikh 10.10.10. heh! Tapi jangan korang tak tahu, tarikh tu adalah tarikh pilihan mak Ezlynn.

[ Gambar ]

Namun begitu, insan bertuah yang bakal menakhluk Ezlynn belum diketahui siapakah gerangannya sebab si Ezlynn pun masih tak nak reveal siapa bakal suaminya tu. So jom kita tunggu sajalah tarik keramat 11.11.11 ye. Masih ada setahun lagi nak tunggu tu. Lama lagi wooo..

So, jom sama-sama doakan agar si Ezlynn selamat berumah tangga dan jangan jadi macam pasangan artis yang lain. Buat majlis kahwin glamour nak mampus. Lepas setahun 2 dah bercerai berai.

Semua orang nak kahwin pada tarik glamour gitu. Kalau kahwin tahun depan, 2011 mesti pilih 01.01.11 atau 11.11.11 kan? Kalau tahun 2012 pula pilih lah 12.12.12 kan? Kalau tahun 2013? Ada ke tarikh 13.13.13? Adakah Bulan yang ke 13?

sumber: Kosmo Online
 

Kopi Kapal Api No Kick!


Masih ingat tak dengan tagline ni;

"Kopi kapal Api, Betul-betul kaw!"

Aku masih ingat. Dan terlekat dikepala otak aku ni dari sejak mula iklan tu keluar kat tv, sampai la hari semalam yang lalu. Memang dari dulu, aku bajet kalau minum kopi kapal api yang kaw ni, memang sure mata ko terbentang luas tak tidur 1 malam. Sebab iklan dah heboh sangat kata kaw. Tapi semalam yang lalu, lepas aku minum kopi kapal api ni, kau tau??


picture from Google.com

Ceh! Iklan saja lebih! Bila minum, aku rasa tawar semacam aja. Aku dah letak 1 sudu makan kopi tu dalam gelas, tapi rasa macam minum air bergula aja. Takde rasa kopi pun. Rasa macam beras yang hangus pun ada. heh

Sia-sia saja iklan yang meletup letup macam tu kat tv. Bila ko dah rasa, tak seperti apa yang digambarkan oleh diorang tu. Macam kena tipu pun ada. heh. Baik aku minum nescafe, lagi mantap dari kopi kapal api.

Aku rasa, dengan performance yang macam tu, aku nak bagi tagline baru kat kopi kap al api ni;

Kopi Kapal Api, betul betul tak Kaw! heh!

Be Part Of ChurpChurp Today And Get Rewarded!


Adakah anda seorang kaki facebook, 24 jam 7 hari seminggu main facebook?

Adakah anda seorang yang rasa resah gelisah kalau tak online twitter dalam sehari?

Anda berusaha mencari pendapatan sampingan tapi tak pernah berhasil. Dapat kerugian pula


Kalau jawapan anda adalah ya bagi soalan di atas, maka andalah orang yang dicari!!

Pernah tak korang terfikir, korang dok best main game Farmville, dok chatting dengan member kat facebook sambil buang masa. Pada masa yang sama duit tengah masuk dalam poket si Mark Zuckerberg, facebook founder tu?

Sambil kita main Farmville atau tengah chat dengan member kat facebook dan twitter, pada masa yang sama tuan punya facebook dan twitter tengah layan duit masuk dalam poket diorang! Jadi apa kata kali ni sambil kita dok main game dalam facebook, chatting dan sembang kat twitter, sambil menambah sikit pendapatan?

Macamana Caranya?

Senang saja!

Senang saja??

Ya! senang saja!

Jom Sertai ChurpChurp sekarang! Tak kenal dengan churpchurp? Meh aku kasi kenal churpchurp tu dengan korang.


Rasanya kepada mereka yang bergelar blogger dan berdaftar di bawah nuffnang, pasti dah biasa dengar nama churpchurp ni.

Bagi yang tak biasa dengar, Churpchurp adalah satu syarikat pengiklanan yang menggunakan facebook dan twitter sebagai media pengiklanan tapi mainly trough twitter lah. Bila ada assignment untuk korang, churpchurp akan hantar email kat korang, untuk inform yang korang ada assignment yang nak kena buat. Dan jangan bimbang, korang tak perlu lah nak gunakan tips berjaya dalam peperiksaan tau tak tidur malam untuk siapkan assignment churpchurp ni. Senang bangat beb!

Churpchurp adalah adik kepada nuffnang. Maksudnya diorang ni dibawah syarikat yang samalah lebih kurang macam tu. So, kalau korang menulis blog, boleh letak iklan nuffnang kat blog. Dan kalau anda kaki facebook dan twitter, jom buat duit dengan churp-churp!


Kenapa Harus Saya Join Churpchurp?

Mungkin ini adalah pertanyaan biasa bagi mereka yang baru pertama kali kenal dan dengar churpchurp ni.

Ok, macam ni akak, abang, makcik, pakcik adik-adik, korang join churp-churp ni senang sangatlah dan tak perlu keluar duit 1 sen pun. Just daftar di laman web churp-churp dan ada akaun twitter dan facebook yang aktif, dah selesai. Buat lah aktiviti harian korang kat facebook atau twitter dan tunggu email dari churp-churp untuk assignment. Tak lama pun. Kalau tak silap, masa aku sign up dengan churp-churp, seminggu je dah dapat assignment pertama.



Bagi bloger yang biasa dengan nuffnang, mesti dah biasa dengan aktiviti dengan nuffnang kan? Ada movie screening la, Gathering lah, Ada free tiket konsert la. Dan banyak lagilah. Aktiviti churpchurp pun apa kurangnya! Best! Boleh pi movie screening, dapat tiket wayang  free la katakan. Lepas tu gathering bersama chupers yang lain, macam kite flying day ni? Best!

Dan, kalau dah namanya ada gathering tu, mestilah jumpa ramai chupers dari serata Malaysia ni kan? So, boleh tambah kenalan korang. Takan korang nak dok sembang dengan budak kampung korang saja kan? Dan manalah tahu, korang bertemu jodoh lepas join churpchurp ni kan? Oops! Terlebih sudah!

Lagipun churpchurp ni memaksimumkan aktiviti social di alam maya ke dunia nyata. Kenapa aku cakap macam tu? Korang tengoklah, dunia sekarang, semua pakai alam maya. Nak bayar bil, guna hujung jari. Nak sembang dengan orang, guna hujung jari. Pendek kata, segalanya di hujung jarilah. So dah kurang aktiviti kat luar. Dengan adanya komuniti macam churpchurp ni, keadaan macam tu dapat diseimbangkan dengan event anjuran diorang. Bukan korang dok sembang kat twitter dan facebook, tapi tak pernah tengok muka orang tu.


Dan yang paling penting, korang join churpchurp, korang boleh buat duit sambil bertweet tweet! Dah namanya syarikat pengiklanan, tentulah korang boleh buat duit! Sambil kita bersosial dan bergembira, sambil kita buat duit. Apa salahnya kan?

Korang tak percaya eh? Kalau korang tak percaya, dah ramai orang yang buat duit dengan churp-churp. Dan ianya adalah duit yang sebenar! Bukan scam okeh! Dan bukan skim cepat kaya raya atau Multilevel Marketing. Nak bukti? Hah, hang pi baca apa diorang dapat dengan churpchurp ni.




So korang berminat tak? Kalau korang berminat, boleh aja register di Laman web Pendaftaran churpchurp ni sekarang! Sekarang?? Ya! Sekarang aja, bila lagi nak buat? Lagi cepat daftar, lagi cepat dapat assignment! heh


Kalau hang nak belajaq dulu pasal churpchurp ni pun boleh aja. Pi belajar kat Lecture Page ni heh. Barulah korang boleh dapat full view dan dapat info lebih lanjut bagaimana nak jana $$ dengan churpchurp. Kalau masih tak faham-faham juga, sila jangan malu jangan segan, email aja kat churpchurp. Sure diorang tolong punya. Kalau malas nak emai diorang, boleh aja korang tanya aku. heh

Sebenarnya aku tak pernah lagi join mana-mana event churpchurp ni disebabkan masa dan jarak yang membataskan pergerakan aku. So, sekarang ni macam dah boleh nak join aktiviti tu sikit-sikit sebab jarak dah dekat sikit. heh. So kalau boleh, Aku nak jugak join kalau ada aktiviti sehari bersama selebriti. Heh. Jemput mana-mana selebriti lepas tu gather ramai-ramai dengan chupers kan?

Tak pun buat gathering chupers dari seluruh negara dan buat aktiviti makan-makan. Kita terjah mana-mana tempat makan yang best! Buat chupers day ke, lepas tu buat sukaneka. Manatau boleh masuk Malaysia books of record. Acara sukaneka terbesar yang pernah diadakan. heh. Jemputlah media sekali, leh dapat promosi sikit untuk churpchurp. heh

Aku dah sebulan lebih join churpchurp ni. Memandangkan aku ni tak aktif sangat bertweet tweet dengan twitter, maka inilah hasil yang aku jana melalui churpchurp dalam tempoh sebulan lebih.


Hah, abah, mak, abang, adik-adik sekalian alam, aku dah join churpchurp. Korang bila lagi? Jom bertweet tweet sambil dapat duit!

Facebook Virus?!


Setuju tak kalau aku cakap setiap benda ada saja kelemahannya. Biar benda tu hebat ke tak, terkenal atau tidak. Dan setiap benda yang hebat atau terkenal pasti ada saja orang nak jatuhkan diorang ni. Tak kiralah apa cara sekalipun.

Petang tadi, masa aku dok online facebook, tanpa disangka ada seorang friend postkan some link kat wall aku. So disebabkan perasaan ingin tahu aku sebagai seorang manusia biasa, aku terus terjah link tu. And you know what happen?

At that moment, that link automatically use my facebook profile to comment on my friends wall! Aku takde pun lawat wall diorang atau komen kat wall diorang. Apalagi nak postkan link tu kat wall diorang kan? Ini, tiba-tiba pula aku komen kat wall orang dan postkan link tu!

That link look like this apps[dot]facebook[dot]com/imaginedat/. Dan masa aku click link tu, takde pun application facebook. Yang ada cuma satu page yang paparkan iklan bidvertiser! And i think the admin of that page use this kind of tactic to increase their traffic just to increase the ads revenue!

So kalau korang jumpa link tu, jangan korang klik link tu. Kata seorang member aku, link tu is somekind of facebook virus. Aku tak tau sejauh mana kebenaran benda tu adalah facebook virus. Tapi kalau dah ko klik dan dia sendiri sebarkan dirinya, tu macam style worm virus kan?

Facebook ni dah terkenal yang amat, so tak hairan lah org buat macam-macam untuk jatuhkan atau nak ambil kesempatan dari diorang ni.

Keju Dari Susu Badan Manusia!


Pernah tak korang terdengar atau terbaca mengenai keju yang diperbuat dari susu manusia?

Kadang-kadang dalam kita menempuh kehidupan ini, ada saja benda pelik yang kita temui, samada dengan mata kepala kita sendiri ataupun hanya melalui kabar angin sahaja. Suatu yang sukar untuk diterima dek akal fikiran manusia.

Seperti juga apa yang aku baca mengenai keju yang diperbuat dari susu manusia! Aku cuba menganggap ianya hanya cerita rekaan semata-semata.

Tapi satu article mengenai France human breast milk cheese yang ditulis pada tahun 2007 menyebabkan benda ni seakan benar.

Le Petit Singly, sebuah kilang di France direka khas untuk menghasilkan produk keju yang diperbuat dari susu badan manusia ni. I was like, huh?! Boleh tak korang bayangkan bagaimana cara diorang menghasilkan atau menuai susu manusia utuk dijadikan keju?

Menurut mereka, cara menghasilkan keju ini adalah sama dengan cara menghasilkan keju dari susu lembu dan rasanya seakan keju ni dicampur dengan kacang hazel!

Dan pada tahun ini juga (2010), seorang tukang masak diberi amaran oleh oleh pegawai kesihatan selepas dia memberi tawaran kepada pelanggan untuk merasa sendiri keju yang diperbuat daripada susu isterinya sendiri!

Aku masih meragui kewujudan benda ni kalau ianya tak ada depan mata aku.  Sejauh mana kebenaran benda ni, diorang sajalah yang tahu. Tapi kalaulah benda ni benar-benar wujud, apa yag korang fikir masa menikmati keju tu?


Atau



Kalau korang berminat nak baca lebih mengenai benda ni, korang boleh baca kat  Human breast cheese milk mada in France Atau New York chef offers customers cheese made from wife's breast milk

Dan kalau nak lebih advance lagi, korang boleh lawat Petit Singly, laman web dalam bahasa france, kilang di france yang menghasilkan produk ini. Korang boleh buat tempahan online juga kat laman web ni kalau berminat. Sejauh mana berfungsi laman ni, aku tak tau pula sebab aku tak cuba lagi.

Apa Kes Rita Rudaini Ni


Terbaca kisah Rita Rudaini dalam mStar Online tadi. Apa kes Rita Rudaini tiba-tiba nak tuntuk nafkah dari Aidil, suaminya? Ke diorang dah bercerai? Kata hari tu kan semuanya baik kan? Adehlah hidup selebriti ni kan.

Dalam berita tu, Rita kononnya bekemungkinan akan memfailkan tuntutan nafkah anak dan isteri daripada suaminya, Aidil Zafuan.

[ Gambar ]

Hari tu kata dah ok, takde masalah lagi. Hari ni pula kata nak tuntut itu, nak tuntut ini. Lepas tu esok, entah apa pula.

Kita tengok berapa lama lagi diorang ni tahan, lepas tu bercerai. heh. Kalau tak bercerai baguslah. Lagipun Rita Rudaini tu tengah mengandung  3 bulan, anak kedua mereka.

Mohd Zaquan Dan Ayu Raudhah Nak Khawin, Mohd Aidil Zafuan Dan Rita Rudaini pula nak cerai. Apa kes?

Blogger Bercerai Dan Money Boy Melaka


Exam ada tinggal 1 paper lagi. So boleh la bersenang lenang sikit lepas ni. Beberapa hari juga aku tak update blog ni. Nasib tak tinggal terus saja. Tetap setia dalam arena blogging walaupun takde orang kenal. :)

Tadi tengok performance blog untuk hari ni, tergelak aku tengok. Siapa blogger yang bercerai? Ada pulak orang cari berita blogger bercerai kat blog blogger 20 sen ni. Seingat aku, tak pernah pun aku tulis pasal blogger bercerai, sebab aku tak tau mana-mana blogger yang bercerai.




Dan moneyboy Melaka? Siapa moneyboy Melaka? haha!

Sebenarnya, aku tak tau pun apa tu moneyboy. Lepas tanya kat pakcik google, rupanya moneyboy tu Pelacur Lelaki!

Oh no! Adakah aku telah melakukan kesalahan kerana menjadi pelacur! Haha!

Kepada orang-orang kat melaka? Mana tempat nak cari Moneyboy? Aku nak cari. Dan ada juga orang kat luar sana yang nak cari moneyboy macam aku. haha

Oh ya, Si Abang fitrihadi kan study kat Melaka, Weh fit ko tau tak Mana nak cari moneyboy kat melaka?

Selamat Menyambut Pesta Cahaya


Sekali lagi kita diberikan peluang olehNYA untuk terus hidup di alam indah ciptaannya ini. Dan sekali lagi manusia sekalian alam berpeluang untuk Menyambut Pesta Cahaya, atau rasanya lebih popular Hari Deepavali.

Hari ini, kaum india yang beragama Hindu di Malaysia Menyambut Hari Deepavali. Deepavali ini sebenarnya ada beberapa nama termasuk, Diwali, Divali, Deepavali dan Festival Of Light. Korang cuba search kat Google dengan perkataan Diwali, mesti banyak info korang boleh dapat.

 [ Gambar ]

So, sempena Hari Deepavali ni, Aku nak ucapkan Selamat berpesta dan menyambut Deepavali kepada mereka yang merayakan Deepavali. Kepada mereka yang memandu pulang ke kampung atau kemana-mana saja, berhati-hatilah di jalanraya. Ingatlah orang yang tersayang.

Jangan jadi macam kes Kemalangan Ngeri Di Kilometer 223, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat ni dan banyak lagi kes kemalangan ngeri yang berlaku. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada guna.


Mari Berkenalan Kejap


Aku kena tag dah dengan si Fit ni. So dalam aku bosan ni, nak study pun tak masuk juga, baik aku jawab soalan sengal si fit ni. Heh, ni soalan exam Prof Fit Bagi Kat aku. Soalan senang je, tak payah lah sampai nak gunakan tips bagaimana untuk berjaya dalam peperiksaan ni. heh

Apa benda yang paling penting dalam hidup kamoo?
Benda yang paling penting dalam hidup saya adalah saya ingin Berjaya dalam hidup, nak rumah besar, isteri besar, anak besar. Dan saya nak hidup yang gembira. Eh perkataan besar tu sila abaikan. heh

Benda yang terakhir kamoo beli guna duit sendiri?
Benda yang saya beli dengan duit sendiri baru-baru ini adalah Handphone.

Di manakah tempat kamoo ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?
Entah, tak pernah fikir sangat pasal kahwin ni. Tanya Dulu kat bakal isteri. heh

Adakah kamoo sedang bercinta sekarang?
yes. hehe

Berapa lama kamoo akan mencintai kekasih kamoo?
Selagi Sang Pencinta Langit dan Bumi serta Matahari izinkan saya mencintai dia

Novel/ buku/ majalah yang terakhir kamoo beli?
Komik Le Gardenie Karya Ben heh

Apa nama penuh kamoo?
Kyuubi. Heh. Boleh terima x?

Antara mak dan ayah mana yang kamoo lebih mesra?
Mak kot. Sebab ayah macam tak mesra sangat dengan anak-anak dia ni. heh

Adakah kamoo basuh baju sendiri?
Malu ah kalau x basuh baju sendiri dah besar panjang ni.

Bila tarikh lahir kamoo dan kat mana kamoo sambut tahun lepas?
1904. Tahun lepas lepak kat café n makan kek awek belanja. heh

Bagitahu tiga perkara tentang orang yang tag kamoo?
Seorang lelaki Hensem paling terrer bab grafik. Aku jeles
Student Universiti teknikal Malaysia Melaka
Pemilik fitrihadi.com
Seorang yang sengal. hahaha jangan mara fit nanti kena jual

Blogger yang kamo nak tag:

Hmm, nak tag siapa ekk..


Heh, ni je aku nak tag. So, siapa yang kena tag ni kalau korang nak buat, sila la sudi-sudikan diri untuk jawab. Kalau tak pun takpe. Wa tak marah punya. hik3

p/s: Wa nak gi sambung baca buku dulu.


Keputusan Penuh Pilihanraya Parlimen Batu Sapi Dan Dun Galas


Hari ini, 4 November merupakan hari membuang undi bagi DUN Galas dan juga Parlimen Batu Sapi yang mula dibuka pada jam 8 pagi.

Jadi berikut adalah keputusan penuh dan terkini untuk kedua-dua PilihanrayaDUN Galas Dan Parlimen Batu Sapi yang dipetik dari Berita Harian Online.

Untuk Parlimen Batu Sapi, Calon BN, Datin Linda Tsen Menang dengan Majoriti 6,359 undi menewaskan 3 calon lain iaitu Datuk Yong Teck Lee dari SAPP dengan undi sebanyak 2,031 undi, dan calon PKR Ansari Abdullah dengan 3,414 undi.

Manakala untuk DUN Galas pula, BN merampas kerusi DUN Galas selepas menewaskan calon PAS dengan dengan majoriti 1,190 undi pada pilihan raya kecil hari ini.

Calon BN, Ab Aziz Yusoff memperolehi 5,324 undi menewaskan calon PAS, Dr Zulkefli Mohamed yang memperolehi 4,134 undi.

Namun Pilihanraya DUN Galas dicemari sedikit insiden pergaduhan yang menyebabkan seorang ahli puteri UMNO cedera.

Syabas diucapkan kepada calon-calon yang menang. Semoga apa yang korang janjikan kepada pengundi semasa kempen pilihanraya ditunaikan. Jangan janji kosong okeh?

p/s: Jangan pula ada lagi yang nak bergaduh selepas ini ok?