Adakah Awal Ashaari Gay?



Terkejut Blogger 20 Sen beberapa hari yang lepas selepas terbaca 1 laporan di akhbar mStar Online mengenai Awal Ashaari yang bertajuk Kahwin Bukan Nak Tutup Status Seksual. Adakah Awal Ashaari ni Gay? Habis tu, bagaimana pula dengan Scha Alya, kekasih Awal?


Kami telah berkawan selama satu tahun setengah dan saya pasti dia bukan bodoh untuk menilai tentang diri saya," ulas Awal mengenai gosip dalam sebuah portal yang mengatakan dia hanya berpura-pura bercinta dengan Scha untuk menutup dirinya seorang gay.- mStar

Rupanya gosip semata-mata. Takan lah Awal Ashari ni Gay kan. Dah kekasih dia pun cun melecun. Tak boleh den bayangkan. Mentang-mentanglah si Awal ni Hensem dari aku kan?

Kata Awal, penampilannya sebagai seorang lelaki yang bergaya ataupun lebih bercirikan metroseksual mungkin menyebabkan sesetengah pihak tersalah anggap dengan statusnya itu. - mStar

Sabar sajalah. Lelaki hensem memang macam tu. lagilah kalau pandai bergaya, mesti masyarakat anggap Gay. Kalau tak pun mesti dianggap bapok, kan?

Aku pun tak percaya si Awal ni Gay. So, baik kahwin cepat-cepat dan buat anak ramai-ramai. Barulah orang diam.

Nasib baiklah muka aku tak hensem, tapi comel. Takde la orang anggap aku ni Gay :)


Justin Bieber's Never Say Never 3D Movie


Justin Bieber, penyanyi muda berusia 17 tahun yang menjadi pujaan ramai mendaki 1 lagi anak tangga dalam kerjayanya bila filem yang menceritakan kisah bagaimana dia mendaki ke puncak kemashyuran, Never Say Never 3D Movie bakal ditayangkan tahun ini 2011.


Filem ini mengadaptasikan kisah bagaimana seorang budak yang berasal dari sebuah bandar kecil, iaitu Justin Bieber mencapai cita-cita dan impiannya menjadi penyanyi pujaan ramai. Tonton trailer Justin Bieber's Never Say Never 3D Movie di bawah dan korang akan faham serba sedikit mengenai filem Never Say Never ini.


Filem ini akan mula menemui peminat pada bulan ini, pada tarikh 11 February bermula di USA. Manakala peminat Justin Bieber di Malaysia pula boleh menonton filem ni pada bulan April nanti. Tarikh tayangan filem Never Say Never 3D Movie ni di Malaysia dan Singapore adalah pada 14 April 2011.


ubipanas.com Tak Famous Macam Kim Kardashian Yang Dapat 4 Juta Like Di Facebook


kadang-kadang best juga baca tweet artis-artis popular ni kan? Tadi jenguk-jenguk tweet artis-artis popular, terbaca tweet seorang aktress popular Hollywood, Kim Kardashian.


Popular yang amat sangat! Kim kardashian dapat lebih 4 juta like di facebook fan page dia ni. Adakah korang salah 1 dari diorang yang like fan page si kim ni? lagipun siapa tak minat dan tak kenal dia kan? aktress yang cantik dan hot!

 

Dah ada 4 juta lebih yang tekan like facebook fanpage Kim Kardashian ni. Mungkin dalam sebulan dua lagi, sampailah 5 juta tu.

[ Gambar ]

Cantik tak? Inilah Kim Kardhasian kalau korang tak kenal. Yang ni gambar jadi budak baik. Aku tak nak letak gambar yang "terlebih baik". Nanti ada yang muntah darah tengok gambar dia ni. Kalau tak pun hidung berdarah. Sebab panas! Hot! Betul tak Abang Hans?

Sebenarnya namanya mulai dikenali ramai disebabkan oleh rakaman aksi hubungan seks Kim Kardashian dengan teman lelakinya, Ray J. Ala macam Parish Hilton dulu tu. Ingat lagi tak? One Night In Paris.

Kalaulah blog ubipanas.com ni famous macam si kim. Sampai pada saat ini, usia blog ubipanas.com ni sudahpun mencapai usia setahun lebih. Tinggal lagi 7 bulan, genaplah 2 tahun usia blog ubipanas.com ni. Tapi usia bukan penentu kejayaan dan kepopularan.

Inilah jumlah pelawat blog ubipanas.com dalam sehari

Kim Kardashian buat sex tape jadi famous. Parish Hilton pun sama. So, kalau penulis ubipanas.com nak buat macam diorang boleh dapat 4 juta pengunjung ke sehari? Atau dapat 4 juta makian sehari? Haha

Siapa yang nak follow twitter dan facebook kim boleh la korang tambah peminat dia supaya jadi 5 juta;


Dan siapa-siapa yang nak follow facebook dan twitter ubipanas.com amatlah dialu-alukan :)



p/s: Mungkin boleh jadi famous kot buat macam diorang ni :)


(Tahniah) Memey Nikahi Norman Hujung Tahun Ini


Masih segar di ingatan kitorang tentang kes Memey dan Norman Ditangkap Khalwat tahun lalu. Itu masa diorang belum ada apa-apa ikatan yang sah lagi.

Namun hari ini, Memey mengesahkan bahawa dia akan menikahi Norman pada hujung tahun ini 2011.

Alhamdulillah, saya gembira kerana selepas pelbagai dugaan berlaku, akhirnya saya akan bergelar isteri kepada Norman. Apa-apa pun, saya harap, selepas kami berkahwin, tiada lagi kontroversi atau timbul masalah lain - mStar Online

Itu antara luahan Memey dipetik dari akhbar mStar Online.

Syukurlah diorang dah nak khawin. Semoga selepas ini tak ada lagi main tangkap-tangkap basah ok? Dan diharapkan semua perancangan diorang berjalan lancar.

Tahniah juga kami nak ucapkan kepada pasangan ini. Semoga nanti bahagia hingga ke anak cucu. jangan pula lepas khawin, bercerai berai. David Beckham yang kaya raya dan muka hensem pun tak cari isteri lain :)


(Gambar) Lagi Bukti Dari Fasha Sandha Mengenai Laporan Polis


Selepas menunjukkan bukti mengenai perpisahannya dengan Jejai semalam, Fasha Sandha sekali lagi menunjukkan bukti mengenai dakwaan laporan polis yang dibuatnya untuk menyangkal dakwaan beberapa laporan blogger yang meragui kewujudan laporan polis berkenaan.

Dalam akaun twitternya semalam, Fasha Sandha ada menyebut tentang sms ugutan dari seorang perempuan yang tidak disebutkan namanya.

 

Ekoran tweet dari akaun twitter Fasha Sandha ni, wartawan rancangan jenayah TV3, Program 999 dan blogger,  Mazidul Akmal Sidik dan rakan beliau, Zulhazri Abu Bakar membuat pemeriksaan di Balai Polis Bukit Aman untuk mengetahui status laporan tersebut. Blog post mereka boleh dibaca di Polis 'Menyimpan' Laporan Kes Ugutan Terhadap Fasha Sandha? dan MANA LAPORAN POLIS FASHA SANDHA?

Mungkin kita faham, wartawan jenayah sememangnya sentiasa berminat terhadap kes-kes yang berkaitan dengan undang-undang.

Berikutan entry dalam blog Mazidul Akmal dan Hazrey.com, blog gosip ohbulan.com pula menulis entry, Laporan Polis Fasha Sandha Diugut Tidak Ada?  menyebabkan Fasha seperti naik berang.


Screen Shot yang diambil dari akaun twitter menunjukkan tweet Fasha yang berbunyi agak panas disitu. Fasha Sandha juga menunjukkan bukti gambar salinan laporan polis yang dibuat olehnya pada tahun 2008. Namun gambar ini kelihatan agak kabur sedikit. Apa yang jelas, hanya nama Fasha, Nur Fasha Sandha Binti Hassan




Namun apa yang pelik, kenapa laporan dibuat pada tahun 2008 dan tiada tindakan pada masa tu? Kenapa sekarang baru nak selongkar? Dan dalam tweetnya lagi, Fasha menyebut Polis masih "menyimpan" kes tersebut.

Aku ni bukan arif bab undang-undang, apatah lagi benda yang berkaitan dengan polis ni. So  pada siapa yang  arif tentang undang-undang, boleh tolong jelaskan tak kenapa laporan dibuat tahun 2008 tapi tiada tindakan?


Dan screen shot diatas menunjukkan 1 tweet dari pelakon jelita ni semalam. Nampaknya dia ni dahagakan kemenangan. Nak sentiasa menang dalam semua hal. So, janganlah kita pedulikan dia ni lagi. Biarkan dia dengan dunia dia.

p/s: Mcm best pula ikut isu hangat Fasha Sandha ni. nak tengok apa akan terjadi di akhir rancangan :)


Lelaki Minta Bantuan Polis Untuk Mengelakkan Diri Dari Isteri Kuat Nafsu Seks


Pada kebiasaannya, lelaki lebih banyak dikaitkan dalam hal seks. Pada pandangan masyarakat, lelaki mempunyai nafsu seks yang lebih kuat dan keinginan untuk melakukan hubungan seks lebih tinggi berbanding wanita. Itu hanya pandangan masyarakat sahaja.

Tapi, lain pula yang berlaku di Berlin, Germany. Seorang lelaki terpaksa meminta bantuan pihak polis untuk mengelakkan diri dari isterinya yang mempunyai keinginan seks yang tinggi.

Bosan kerana sering diminta memuaskan nafsu isteri, seorang lelaki terdesak meminta tolong kepada polis supaya melindunginya daripada wanita terbabit, kata pegawai keselamatan semalam. “Semuanya gara-gara si isteri yang selalu menuntut mengadakan hubungan seks,” katanya. - myMetro

Apa yang aku belajar dalam biology, kaum wanita tidak mempunyai had atau limit dalam hubungan badan ni. Lain pula untuk kaum lelaki. Selepas ejakulasi, seorang lelaki harus berehat lebih kurang sejam sebelum boleh malakukannya semula.

Pada pandangan aku, sebenarnya lelaki dan wanita sama sahaja dalam hal seks. Namun wanita berasa malu untuk mengakuinya berbanding lelaki. Lebih-lebih lagi di Malaysia. Jadi, tidak hairanlah jika orang berpandangan lelaki lebih kuat nafsu berbanding wanita. Dan tidak hairan jugalah jika kes sebegini berlaku.

Jadi, kepada isteri-isteri yang mempunyai keinginan yang tinggi seperti berita diatas, berikanlah masa rehat yang berkualiti untuk suami korang berehat supaya dapat menikmati hubungan badan yang lebih memuaskan :)


Fasha Sandha Tunjuk Bukti Berpisah Dengan Jejai, Nafi Kenyataan Nora



Fasha Sandha akhirnya menunjukkan bukti menyangkal dakwaan  Nora Danish bahawa Fasha Sandha dan Jejai berpisah lebih kurang 2 bulan yang lalu melalui akaun twitter Fasha dan juga kenyataannya dalam Akhbar harian Metro hari ini.

“Nora tidak perlu bercakap perkara yang tidak betul dan Nora juga tidak perlu masuk campur di atas kronologi hubungan saya dan bekas suaminya sekiranya benar dia bukan punca perpisahan kami. “Cukuplah Nora sekadar memberikan kenyataan dia lega kerana bekas suaminya itu cuba mempertahankan yang bukan dia punca perpisahan kami. Nora mengambil langkah tidak betul kerana memberikan kenyataan tanpa mendapat fakta yang benar. “Dengan ini, lagi sekali saya menegaskan kami berpisah pada 18 Januari. Biar saya dan Jejai saja yang tahu punca perpisahan kami. Saya harap Nora lebih berhati-hati dan mendapatkan fakta bukti yang kukuh serta tepat sebelum memberikan kenyataan pada media. Sekiranya dia di pihak benar, tidak perlu dia melatah dan meyakinkan pembaca dengan memberi informasi yang tidak benar,” katanya. - myMetro

Fasha juga cuba untuk meyakinkan orang ramai dan peminat bahawa kenyataan Nora Danish semalam adalah salah. Siap upload gambar sms antara Jejai dan Fasha lagi.

 

Fasha cuba membuktikan bahawa dia dan Jejai masih berhubung dan mendakwa dia dan jejai bergayut selama sejam hampir setiap hari. Screen shoot dibawah pula menunjukkan beberapa tweet oleh Fasha, diambil dari akaun twitter milik Fasha Sandha.









Sah sudah Fasha Sandha dan Jejai telah berpisah, namun yang menjadi persoalan sekarang adakah benar dakwaan Nora Danish mengenai apa si Jejai bagitau kat dia, atau apa benarkah kenyataan Fasha Sandha. Siap tunjukkan bukti lagi.

Tapi yang pelik, apa sebenarnya motif Fasha mengeluarkan kenyataan ini? Adakah dia nak cover malu bila ditinggalkan dan meletakkannya segalanya atas Nora Danish atau adakah dia tak dapat terima kenyataan?



Daripada tweet Fasha diatas, Aku rasakan dia just nak cover malu saja. So, semua pun dah jelas bahawa si Fasha dan Jejai dah tak ada apa-apa lagi. Tak payah lah nak gaduh-gaduh lagi. Mungkin ada jodoh yang lebih baik diluar sana.


Bersedia Menghadapi Cabaran


Bulan pertama di tahun 2011 semakin sampai ke penghujungnya. Kini ada 11 bulan, bersamaan dengan 335 hari lagi kita berada dalam tahun 2011. Semakin kita bergerak ke depan mengikut arus masa, tekanan semakin dirasai. Dunia yang semakin maju, segalanya bergerak semakin pantas. Kita juga kena pantas menyambar semua peluang yang ada. Terleka sedikit pasti mengundang padah!


Kita pastinya inginkan yang terbaik dalam semua hal. Semua mengejar sesuatu yang terbaik buat diri sendiri, mahupun untuk keluarga tercinta. Tidak kira dalam kerjaya, mahupun dalam kehidupan harian. Begitu juga dengan aku.

Aku inginkan yang terbaik, berusaha sedaya upaya sambil mengharapkan hasilnya juga setimpal dengan usaha. Namun kadang-kadang, apa yang kita usahakan tidak membuahkan hasil seperti yang kita inginkan.


Sebelum ini, aku berjanji kepada diri sendiri untuk melakukan yang terbaik. Dalam pelajaran, mahupun dalam dunia Blogging ni. Namun belum pasti hajat hati ini akan terlaksana dengan jayanya. Untuk pelajaran? Itu sudah pasti akan aku lakukan sebaik mungkin. Tapi untuk blog ini? Tiada jaminan.

Pernah suatu ketika aku berjanji untuk berusaha lebih gigih dengan blog, mengimpikan rezeki seperti redmummy, mahupun kennysia. Kalau tak sampai separuh dari apa yang diorang dapat dari blog, mungkin 1 per 5 pun sudah memadai.

Tapi seperti hangat-hangat tahi ayam. Permulaan tahun ini, aku jarang sangat menulis. Apatah lagi untuk membalas komen-komen dan membalas kunjungan mereka yang berkunjung ke blog ini. Masa seperti mencemburui aku. Balik sahaja dari kelas, niat dihati nak menulis sesuatu dan melawat rakan-rakan alam maya. Namun diri terasa penat. Jadi, masa yang ada hanya digunakan untuk tidur dan menelaah pelajaran.


Mungkin aku perlukan sedikit perubahan, menyelaraskan segalanya dan menyusun kehidupan supaya lebih teratur. Ada masa untuk melakukan semua hajat dihati. Bak kata lecturer aku,

Everybody has 24 hours a day, 7 days a week. Why you can't do it but they can?

Cabaran dalam hidup, adalah 1 lumrah alam. Itulah yang menjadikan hidup ini menarik. Oleh sebab itulah cabaran harus dihadapi untuk menikmati hidup yang menarik.

(Video) Manchester United Belasah Birmingham City 5-0



Berita gembira untuk peminat Manchester United apabila kelab The Red Devils membelasah kelab Birmingham City dengan jaringan 5-0. Dengan keputusan ni, Manchester mengukuhkan kedudukan sebagai pendahalu liga Perdana Inggeris dengan 2 mata mendahului Manchester City dengan kelebihan baki 1 perlawanan.

Dimitar Berbatov menjaringkan hat-trick dengan meledakkan 3 gol, Ryan Gigs 1 gol manakala Nani 1 gol untuk membantu United Membenamkan Birmingham. Saksikan bagaimana Manchester United membenamkan Birmingham City



Lelaki Menyukai Wanita Seksi Tapi Mencintai Wanita Tutup Aurat


Pernah tak korang dengar ungkapan ni yang keluar dari mulut seorang wanita terhadap lelaki?

"Ceh! pantang nampak perempuan seksi dah mula la gatal!"

Percaya atau tidak, ini memang selalu terjadi, bahkan dengan diri aku sendiri. Dan inilah yang ada dalam fikiran semua orang terutamanya kaum wanita. Wanita seksi bagai magnet terhadap kaum lelaki. Betul tak wahai wanita budiman?

Aku sebagai seorang lelaki  juga setuju bahawa lelaki sebenarnya suka dengan wanita seksi.  Siapa yang tak terliur kan? Apatah lagi kalau diorang ni manja. Auuww! Korang tanya Abang Hans pasti dia setuju.

Jangan salahkan aku. Sila faham, ini adalah sifat semulajadi lelaki. Jadi, nasihat untuk wanita yang belum berpunya dan susah nak dapat teman lelaki, korang ubah penampilan jadi seksi dan manja, pasti ada saja mata yang memandang penuh selera.

Namun, ada 1 perkara yang kaum wanita tidak mengerti. Lelaki memang menyukai wanita yang seksi dan gedik, namun diorang mencintai wanita yang menutup aurat. Aku terimbas kembali kata-kata seorang member bila kami borak satu petang.

"weh, korang rasa kalau awek yang seksi tak tutup aurat ni diorang ok ke kalau pakwe diorang pegang tangan masa dating"?

"Aku nak cari awek yang seksi takde tudung, kalau dating boleh pegang tangan. Kalau awek yang baik-baik dan pakai tudung, aku nak jadikan calon isteri"

Korang harus faham apa keinginan jangka pendek dan keinginan jangka panjang seorang lelaki dari seorang wanita. Seorang awek seksi hanya dijadikan teman untuk jangka masa pendek, manakala wanita yang baik dijadikan teman seumur hidup.

Mungkin, bukan semua akan menurut hukum ni, tapi kebanyakan akan menurut hukum ini.

So, kalau korang dengar ada kes rogol, sila faham. Si lelaki ni tak kuat iman menahan godaan.

So, wahai wanita, sila jangan goda lelaki dengan memakai pakaian yang ketat sana sini tunjuk bentuk badan atau tunjuk lurah sana sini, konon lurah dia la paling dalam. Takut kalau lelaki tu nak explore lebih-lebih.

Apa pula pandangan korang?


Vokalis Kumpulan Sweet September Antonio Vincent Meninggal Dunia


Vokalis utama kumpulan Sweet September, Antonio Vincent dikhabarkan meninggal dunia semalam di rumahnya di Pulau Pinang.

 [ Gambar ]

Penyanyi utama kumpulan Sweet September, Antonio Vincent,57, yang popular pada era 70-an meninggal dunia di rumahnya di Tanjung Bungah, Pulau Pinang dipercayai akibat sakit jantung. - mStar Online

Mungkin ramai yang tak kenal dengan kumpulan Sweet September, termasuk aku sendiri. Diorang ni sebenarnya kumpulan yang popular di era 70 an. Antara lagu popular diorang ialah Hatiku Kau Guris Luka. Jom kita dengan lagu diorang.


Lagu-lagu diorang ni memang sedap didengar. Lebih-lebih lagi dengan suara yang sedap. Ala-ala style alleycats dan kumpulan Bee Gees. Sekarang memang susah nak cari suara macam diorang ni.

Blogger 20 Sen ingin mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang atas pemergian Antonio Vincent. Semoga tabah menghadapi segala dugaan.

Adakah Benar Orang Malaysia Pentingkan Pangkat Dan Duit


Mungkin isu ini sedikit sebanyak akan mengguris hati sesetengah pihak, namun ini hanyalah pandangan aku seorang. Pada pandangan aku, mungkin ada benarnya pernyataan bahawa orang malaysia ni pentingkan pangkat dan duit.

Sebagai pembuka cerita, semalam aku dan seorang lagi member terlihat 1 iklan untuk kerja part time. Dan kerana kami memang bercadang nak bekerja part time untuk menampung kos hidup yang tinggi di Shah Alam ni, kitorang pun try la contact nombor yang tertera pada iklan tersebut.

Tepat jam 9 malam, aku dan member seorang ni datang berjumpa dengan diorang yang tengah cari orang nak kerja part time tu. So to my surprise, diorang ni sebenarnya buat business MLM atau Multilevel Marketing.

Dengan ayat manis dan cantik, orang tu terangkan macamana nak dapatkan duit, nak lipat gandakan pelaburan yang dia minta dengan kami.

"Kalau korang join dengan kami, saya jamin dalam masa 1 atau 2 minggu korang boleh dapat RM1,000 atau RM2,000"

"Tapi kena berusaha sedikit, kena keluar duit sikit kalau nak buat duit dengan kami ni"

"Ala sikit je, RM500 je, tak banyak pun"

Itu adalah antara apa yang dia terangkan dengan kami masa tu. And to my surprise,

"Ala, korang sanggup ke nak kerja kat KFC ke, McD ke semata-mata nak duit"?

"Sanggup ke korang bagitau Awek korang yang korang kerja KFC"?

"Mesti awek korang malu kalau diorang tau korang kerja kat KFC, ye tak"?

Ayat mamat ni lah yang membuka mata aku dan mmbuat aku berfikir,

"macam ni ke rakya Malaysia"?

Asyik nak jadi bos? Jadi, tak sanggup kerja pangkat rendah biarpun duit takde?

Kenapa tak sanggup buat apa saja kerja demi sebuah kehidupan? adakah harta benda yang melimpah ruah akan kita bawa mati? Dunia di sana tidak sama dengan dunia ini.

Ya, tidak dinafikan bahawa hidup perlukan harta, tapi jangan sampai kita hidup kerana duit dan jadi hamba duit kerana di akhir nanti, ianya sama sekali tidak akan berguna.


Aku Menulis Blog Bukan Sebab Duit Dan Nama


Dalam dunia ada bermacam-macam ragam manusia. Setuju atau tidak, itu adalah kenyataan yang tidak boleh disangkal. Selama 25 tahun aku berpijak di bumi yang nyata menghirup udara segar dan melihat dunia menuju kehancuran, sudah banyak ragam manusia yang aku jumpa, baik yang hipokrit, mahupun yang jujur.

Dan sebagai seorang blogger juga aku jumpa banyak ragam penulis blog. Dari yang menulis suka-suka sampai yang menulis kerana duit.

Ramai penulis blog diluar sana yang sentiasa berkata;

"oh, aku menulis blog sekadar suka-suka dan berkongsi dengan semua pembaca"

Ada juga kata;

"oh aku menulis sekadar hobi, bukan sebab duit"

Tapi kekadang aku rasa tertipu dengan sesetengah mereka. Setengah mati nak menegakkan bahawa tak menulis kerana duit atau nama, tapi korang boleh jumpa link diorang hampir diseluruh alam maya.

Sungguh menghairankan bilamana mereka tidak pentingkan duit dan nama, tapi blogwalking setengah mati demi nak naikkan trafik blog. Menulis blog hanya ada 1 persamaan matematik yang boleh kita guna.

Trafik Blog Tinggi = Duit Blog Masyuk

Trafik Blog Rendah = Duit Blog Ciput

Semua sedar tentang ini. Itulah hukum sesebuah blog. Tidak akan ada iklan nak melekat dalam blog kalau trafik ciput.

Apa kata kita jujur pada diri sendiri. Pada aku, selain sebagai hobi, aku nak juga cari duit sampingan dari blog. Kalau tak banyak, cukuplah untuk maintenance blog. Bayar hosting, kalau yang pakai hosting dan bayar domain bagi yang pakai domain sahaja.

Jadi, kalau nak dapat duit sikit dari blog, jom ramai-ramai blogwalking dan jangan pernah kata, tak nak duit. Sebab aku pasti, setiap insan di dunia, tiada seorang pun yang tak nak duit.


Akademi Fantasia (AF) Musim Ke 9 Sesi Yang Terakhir


Percaya atau tidak, program realiti tv kendalian astro, Akademi Fantasia atau lebih popular lagi AF, yang menjadi fenomena di seluruh negara kini sudah sampai ke penghujungnya.


Pengurus Saluran Astro RIA, Azlin Reza Azmi berkata, program yang mencetus fenomena yang diadaptasi dari rancangan popular Le Academia dari Mexico itu terpakda melabuhkan tirai berikutan ingin memberi peluang kepada pelbagai program lain.
“Kami rasa sudah sampai masanya program Akademi Fantasia di rehatkan buat selama-lamanya. Jadi program yang terakhir ini pastinya merupakan program yang terbaik dari musim sebelumnya.
“Kami akan bawakan pelbagai kejutan dan merangkumkan kembali nostalgia-nostalgia dari musim pertama hingga ke lapan untuk paparan peminat setia AF bagi musim terakhir ini,”jelasnya pada sidang media pengumuman sesi uji bakat AF9, Khamis. - mStar Online

Masih aku ingat ketika program Akademi Fantasia baru bermula, masa tu keluarga aku belum subscribe Astro lagi. Tapi disebabkan program ni, ayah aku beria-ia nak pakai Astro sebab nak tengok Akademi Fantasia katanya!

Dan lepas dah pakai Astro, mak dan ayah aku boleh ingat semua juara AF! Aku kira dashyat juga penangan Akademi Fantasia ni, walaupun aku taklah minat sangat dengan program macam ni. Bolehlah, kalau nak lepaskan bosan duduk kat rumah.

Jadi, kepada sesiapa yang berminat nak jadi Artis dan nak jadi antara pelajar terakhir Akademi Fantasia, sila la dengan tidak segan silu rujuk Jadul Tempat Ujibakat dan Cara nak Buat ujibakat Online.

Untuk musim terakhir, Astro nak bawakan kejutan dan kelainan dalam program kali ni, Jadi peminat semua sila tunggu apa kejutan dan kelainan yang ingin dibawakan oleh Akademi Fantasia musim terakhir ni.

Lepas ni, program apa pula yang akan muncul, yang punyai aura sehebat akademi Fantasia?
 

Cara Letak Facebook Share Button Dalam Blogspot Blog


Tidak dinafikan facebook adalah laman sosial yang paling terkenal buat masa ni biarpun ada ura-ura yang mengatakan yang facebook bakal ditutup tahun ni. Dan dengan kepopularannya, kita boleh menggunakan facebook untuk meningkatkan trafik blog atau website dengan menggunakan fungsi share button.

Tutorial kali ni adalah cara bagaimana untuk meletak facebook share button dalam blogspot blog. Tutorial cara meletak facebook share button ni hanya untuk blogspot sahaja. Untuk twitter pula, anda boleh pergi ke laman tutorial cara meletak twitter button dalam blogspot blog.

Ok, untuk tutorial meletak facebook share button, sila ikut langkah berikut.

1. Sila login ke Dashbord blospot blog
2. Pergi ke tab design dan seterusnya Edit HTML
3. Tick pada "Expand Widget Templates" Checkbox

Bahagian yang paling penting adalah untuk menjejaki kod HTML dalam template blog korang. Untuk mencari kod ini, sila tekan cltr+f dan cari kod dibawah;

<div class='post-body entry-content'>

Atau ini

<data:post.body/> 

Atau ini

<div class='post-footer'>

Selepas korang jumpa kod di atas, sila salin kod dibawah;

<div style='float:left;padding:4px;'>
<script>var facebook = {
url : "<data:post.url/>"
buttonType : "box_count"
}</script> <script
src="http://orkut-share.googlecode.com/svn/trunk/facebook.js">
</script>

Untuk memilih style button yang korang suka, sila tukar kod berwarna merah diatas kepada kod dibawah mengikut style button yang korang suka.

box_count

button_count

 Selepas itu, paste kod diatas sebelum kod,

<div class='post-body entry-content'>

Untuk mendapat hasil seperti dalam blog blogger 20 sen ni.

Kalau korang nak button tersebut berada di bawah blog post, sila paste kod tersebut selepas kod

<data:post.body/>

Atau selepas kod,
<div class='post-footer'>

Korang boleh cuba semua kedudukan facebook share button ni dan pilih mana satu yang berkenan di hati.

Sebagai ingatan, sila backup template korang terlebih dahulu untuk mengelak kejadian yang tidak diingini terjadi pada blog korang. Sebarang pertanyaan sila ajukan dalam bahagian komen.

++Hasil dari tutorial ini mungkin sedikit berbeza mengikut template yang korang guna.


Facebook Akan Ditutup Bermula 15 March 2011


Mungkin ini adalah berita yang akan mengemparkan seluruh dunia dan menakutkan bagi semua pengguna yang gila facebook. Terdapat khabar angin yang menyatakan bahawa facebook akan ditutup bermula 15 March 2011!

Menurut laporan Kosmo Online, Laman sosial paling terkenal, facebook akan ditutup bermula pada 15 Mac 2011, 3 bulan dari sekarang. Berita ini turut disokong oleh sebuah akhbar online, Weekly World News dalam 1 laporan menyebut Facebook will end on march 15.


Dalam Akhbar berkenaan, pengasas facebook, Mark Zuckerberg dipetik sebagai berkata,

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Naib presiden perhubungan teknikal facebook juga dipetik sebagai berkata,

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Kenyataan diorang ni seperti menyokong khabar angin tersebut. Namun sebuah akhbar online pula melaporkan perkara yang berbeza. International Business Times dalam 1 laporannya pula menyebut bahawa Penutupan facebook yang digembar gemburkan hanyalah khabar angin.

Jadi apa pula pendapat korang dengan khabar angin ni? Facebook sudahpun mencatat sejarah tersendiri dan menempah kejayaan, adakah diorang tiba-tiba pula nak tutup sedangkan duit tengah mengalir masuk poket diorang?

Apapun yang berlaku, mari kita nantikan 15 march 2011 dan kita tengok apa yang akan berlaku. Tapi, sebagai persediaan, korang download semua gambar kesayangan korang dari facebook. Manalah tahu kan berita ni betul.

Juara Anugerah Juara Lagu (AJL) 25 Anna Raffali - Tolong Ingatkan Aku



Semalam berlangsungnya Anugerah Juara Lagu (AJL) 25. Tapi aku tak sempat nak layan AJL 25 ni sebab aku ada kelas jam 8 tu. Menyedihkan. Bila balik rumah, aku sempat tengok penutup saja dan  tahu Anna Raffali yang menang.

Anna Raffali? Sebelum ni, macam tak kuat sangat nama dia ni. Ke aku yang tak mengikuti arus perkembangan dunia hiburan? Ok, never mind. Lagu yang menang? Tolong ingatkan aku. Bila aku search kat youtbue, macam aku tak pernah dengar lagu tu.

Kalau tak silap, lagu Anna Raffali yang aku tahu adalah lagu Kalau berpacaran dimana dia bersama dengan Altimet dan Suhaimi Mior Hassan menyanyikan lagu ni.

Mungkin inilah rezeki Anna Raffali untuk tahun baru ni. Ada juga peminat yang macam tak puas hati dia menang, tapi dah rezeki dia, betul tak? Jangan lah dipertikaikan lagi.

Ok, jom kita dengar lagu yang menjadi juara lagu kali ni, Tolong Ingatkan Aku Dendangan Anna Raffali


Movie Review: Season Of The Witch


Kalau korang peminat filem yang boleh menyebabkan adrenalin mengalir laju dan filem yang penuh dengan persoalan, Filem Season Of The Witch arahan Dominic Sena lakonan Nicholas Cage adalah salah satu filem yang boleh dipilih sebagai pembukaan tahun 2011 ni.


Filem ni mula ditayangkan di Malaysia pada 6 januari 2011, dan semalam, aku berkesempatan menonton filem Season Of The Witch ni kat Times Square GSC.

Filem Season Of The Witch ni mengisahkan Behmen, seorang knight lakonan Nicholas Cage dan Felson, lakonan Ron Perlman pada abad ke 14 cuba menghantar seorang wanita yang disyaki sebagai seorang ahli sihir yang menyebabkan wabak penyakit yang membawa maut ke sebuah tempat terpencil dimana terdapat paderi yang akan menentukan samaada wanita tersebut, lakonan Claire Foy bersalah ataupun tidak.

Mereka menempuh bermacam rintangan dalam perjalanan ke tempat itu sehingga 2 orang rakan mereka terbunuh. Tengok Trailer filem Season Of The Witch ni dulu.


Filem ni menarik, dengan idea cuba ditonjolkan. Cara penceritaan dan juga cara cerita ini berkembang. Filem ni juga memnpunyai unsur yang kejutan dan penonton akan tertanya-tanya apa akan terjadi selepas ini.

Namun beberapa kelemahan dalam filem ni seperti watak ahli sihir wanita tidak ditonjolkan dengan baik, dan aku tertanya-tanya pada permulaan filem ni dari mana datangnya wanita tersebut. Dan dari watak wanita tersebut, dia kelihatan seakan seorang yang bersalah, tapi mereka tidak dapat memutuskan samada wanita itu tidak bersalah atau tidak.

Lakonan Nicholas Cage sebagai seorang knight pada kurun ke 14 juga juga seakan tidak berkesan berbanding dengan watak hero Cage dalam filem-filem zaman moden.

CGI filem ni juga tidaklah sehebat mana walaupun kita tahu bahawa teknologi CGI filem-filem Hollywood hebat-hebat belaka. Watak Ahli sihir yang menonjolkan diri sebenarnya pada penghujung cerita tidak memberi kesan. Dia hanya kelihatan seperti seekor kelawar besar dan penutup cerita ini tidak sebaik yang dijangka.

Pada keseluruhannya, aku nak bagi juga 3 bintang  dari 5 untuk filem ni dengan debaran dan plot cerita yang bolehlah memuaskan nafsu menonton filem aku. Berbaloi juga dengan RM8 harga tiket, walaupun filem ini tak seperti yang aku dijangka.


Rumah Adalah Tempat Yang Terbaik


Dimanapun tempat di dunia, rumah adalah tempat yang terbaik untuk korang pergi. Walau rumah tak secantik mana, bagi aku rumah jugalah tempat yang aku nak pergi.

[ Gambar ]

Aku masih ingat dengan seorang member ni, dia tak suka sangat stay kat rumah, sebab dia tak suka ada mak dia kat rumah. Dia kata, mak dia ni jaga dia macam budak kecil, sebab tu dia nak lari cepat dari rumah.

Pernah sekali kitorang tinggal sebilik kat kolej kediaman, bila mak dia datang melawat, dia suru mak dia tu balik cepat-cepat. Motif? Aku tak tahu.

Tapi, bagi aku, rumah adalah heaven. Dan orang kata syurga terletak kat telapak kaki ibu. Sungguh! Dah bertahun aku selalu tinggal berjauhan dari rumah. Dan aku dah rasa hidup sendirian yang susah. Bila aku nak makan, terpaksa cari makan sendiri. Kat rumah, mak dah masak, tinggal aku masuk dapur, sumbat makanan dalam mulut.

Pada siapa yang terfikir nak lari dari rumah ke nak keluar cepat dari rumah ke, mungkin korang tak rasa kot hidup susah tanpa mak dan ayah. Korang yang ada mak dan ayah beria-ia nak tinggalkan diorang.

Bagi mereka yang dah kehilangan mak dan ayah, lebih-lebih lagi mereka yang kehilangannya sejak kecil, pastinya diorang sangat menghargai mereka!


Gol Nani Selamatkan Manchester United


Gol Nani selamatkan Manchester United daripada seri dengan Stoke City dalam pertembungan Liga Perdana Inggeris, EPL semalam. Gol pertama Manchester United dihasilkan oleh penyerang muda Mexico, Javier Hernandez dengan flick yang menarik.

Bila dah lega dengan gol pertama, Stoke City mengejutkan Manchester United serta penyokong mereka dengan gol penyamaan pada minit awal separuh masa ke 2 dengan tandukan cantik dari Dean Whitehead.

Tapi kegembiraan Stoke Coty tidak bertahan lama apabila si Nani menjaringkan gol cantik, gol kemenangan Manchester United ke atas Stoke City.

Dengan kemenangan ini, Manchester United menduduki tangga teratas EPL dengan 44 mata mendahului Manchester City di tangga ke 2 dengan 41 mata. Tapi keadaan ni belum pasti sebab pagi nanti, 6 Januari, Manchester City pula akan berdepan dengan Arsenal. Siapa yang akan menang? Sama-sama kita nantikan.

Jom Tengok Baju Dalam Remaja Perempuan Dan Filem di Cerita lucah.com



Kepada peminat filem biru, atau orang kata filem blue @ blue film, jom ramai-ramai tengok filem biru kat cerita lucah.com. Aku tak nak join, korang saja la layan filem macam tu. Aku budak baik. Sebenarnya aku tak tahu pun kewujudan laman sesawang tersebut sebelum ada bebudak nakal cari benda tu kat sini.


Dan, aku sebagai seorang lelaki tulin yang berhati suci lagi murni sememangnya tak pernah terlintas di fikiran aku dengan benda-benda yang tak baik. Apatah lagi memikirkannya. Dan sebab itu jugalah aku berfikir, macamana ya rupa baju dalam remaja perempuan macam yang diorang cari tu? Aku pun terfikir, macamana rupa baju tu? Err, korang tak payah jawab.

Nakal lah budak-budak zaman sekarang ni. Bukan budak-budak saja, mungkin bapa budak pun ada juga!

Maaflah, Ubipanas.com Bukan blog lucah. Korang tak akan jumpa benda-benda tu kat sini. Kalau nak hang pi cari sendiri kat kedai obat!


Tonton Dawson's Creek Tv Show Online


Sebenarnya, dah lama aku mencari Tv Show Dawson's Creek ni. Bagi yang tak tahu, Tv show ni dihasilkan oleh Sony Pictures Televisyen pada january 1998. Dah lama Tv Show Dawson's Creek ni sebenarnya. Pertama kali aku menonton cerita ni semasa aku berada dalam tingkatan 3 atau 4, aku dah lupa. Dan sejak menonton pertama kali, aku dah jatuh suka dengan show ni.

[ Gambar ]

Katie Holmes adalah salah seorang pelakon yang membawa watak joey dalam siri ni. masa tu si katie masih comel lagi. Sekarang dia dah tak comel macam dulu. Tapi dah jadi wanita yang Seksi meksi. haha

So, semalam aku Cuba nasib sekali lagi mencari dan akhirnya aku dah terjumpa satu website yang boleh tonton tv show ni secara online. So, pada siapa yang tengah mencari Tv Show ni, korang boleh lawat kat sini: Watch Dawson's Creek Tv Show Online.

Rasanya siri ni ada 6 musim kesemuanya. Dan kesemua 6 season untuk siri ni boleh ditonton kat laman web tersebut. Korang tak boleh nak download. Tapi, sebenarnya ada cara nak download, nanti aku ajarkan dalam post yang akan datang.

Jom tengok salah satu episod dalam season 6 siri ini. Manalah tahu dapat memikat hati korang. :)

Semoga aku dapat membantu mereka yang sama berminat dengan siri ini, macam aku. Selamat menonton!

Tak puas lagi? Jom tengok pulak Korean Pop Stars In Malaysia!


Mood Masih Bercuti Di Hari Ke 3 Tahun 2011


Hari ke 3 di tahun 2011, juga hari pertama semester baru aku bermula. Hari pertama kuliah, aku tak berapa sedia lagi nak masuk kelas dan start dengar lecture. Sungguh!

Masuk kelas bawa sehelai kertas saja. Memang mood tiada langsung! Dah la tengahari tadi hujan turun dengan tak seberapa lebat. Dulu, masa hujan tak pernah turun selama sebulan, semua orang merungut. Semua menunggu hujan turun. Bila tiba musim hujan pula, semua merungut lagi. Mungkin hujan ni marah kat kita, sampai banjir kat beberapa negeri kat Malaysia ni.

Mungkin mood masih bercuti lagi. Takpe, anggap sajalah enjin kereta belum panas, kan? Kata yang berpengalaman, antara salah satu cara untuk menjaga kereta atau menjaga enjin kereta adalah dengan memanaskan enjin seminit dua sebelum memulakan perjalanan. Diorang kata, kalau enjin tak cukup panas, mesti kereta cepat rosak. Sejauh mana kebenaran, aku pun tak pasti. Tanyalah pada yang pakar.

Azam tahun ni mesti nak jadi lebih baik dari tahun-tahun yang lepas. Tak nak berazam lebih-lebih. Takut tak tercapai pulak. Nanti diri sendiri yang merana.


Mood Yang Lembab Di Tahun Baru 2011


Hari ke 3 di tahun 2011.

Kalau korang tengok sekeliling, mungkin korang boleh nampak muka-muka ceria mereka menginjak tahun baru 2011.Mungkin ada benda yang membuatkan mereka gembira. Impian tercapai, boyfriend yang tiba-tiba ajak kahwin. Mungkin juga dapat durian runtuh.

Tapi, permulaan bagi tahun baru aku agak lembab. Mood masih tak menentu sejak akhir-akhir ini. Mungkin sedih terpaksa bertandang semula ke tempat orang. Dan mungkin juga ada sebab-sebab lain yang aku tak sedar. Tapi yang aku pasti, mood ke laut.

Mood nak menulis pun semakin menjauh. Lagipula, dah lama aku tak menjengah blog ni. Yalah kan, kat kampung aku takde line internet. So faham-faham sajalah. Sia-sia saja aku mengusung beruk Celcom kesana kemari. Tiada hasilnya.

Rasa hati nak beli hosting untuk blog ni, tapi dengan mood sekarang ni, baik tak payah. Kalau tak menulis, sia-sia saja kan?

Aku harap segalanya akan kembali teratur dan segalanya jadi seperti sedia kala. Aku nak lebih berusaha untuk tahun ni. Berusaha untuk diri sendiri dan mencapai impian di hati. Dan bila tiba masanya, mungkin blog ni pun akan berkubur sama.


Selamat Datang 2011, Selamat Tinggal 2010


Tanpa kita sedari, kita dah pun masuk tahun baru 2011. Seperti baru semalam tahun 2010 bermula, belum ada apa lagi yang dicapai dalam tahun 2010, ia pergi pula meninggalkan kita. Namun, apa yang pasti, biar beratus kali tahun silih berganti, kehidupan harus diteruskan. 

Kegagalan dan kekecewaan tahun 2010 usahlah dikenang lagi. Jadikan ianya satu inspirasi dan suatu yang memberi kita semangat untuk terus berjuang. Terlalu banyak dugaan dan rintangan yang harus kita hadapi. Jadi jangan mudah mengalah dan putus asa. Tanamkan azam dan berusahalah untuk mencapainya. Walaupun pada akhirnya kita tidak mampu mencapainya, akan tetapi ada juga sedikit pencapaian yang kita perolehi.

Terlalu banyak keinginan yang aku nak capai untuk tahun ni, namun apakah mampu untuk mencapainya? Berusaha sajalah dan berdoa agar segala usaha yang kita ambil membuahkan hasil. Semoga di tahun baru ini dapat memberi sesuatu kepada kita semua, suatu yang bermakna dalam hidup kita.